Данілов стверджує, що кожен з його 11 позаштатних радників має свою власну позицію / УНІАН

Секретар Ради національної безпеки та оборони України України Олексій Данілов наголошує на неприпустимості застосування фізичної сили щодо свого радника Сергія Сивохи.

Про це Данілов повідомив у Facebook.

За його словами, можливість донесення своєї позиції щодо найскладніших і найпроблемніших питань – невід’ємна риса суспільства вільних людей.

Відео дня

«Дискусія - це нормальний процес для будь-якої країни, яка вважає себе демократичною. Застосування фізичної сили, образи починаються там, де закінчуються аргументи. Це те, що сьогодні трапилось із Сергієм Сивохою під час проведення його заходу. Подібні дії є неприпустимими!» - підкреслив Данілов.

Читайте такожВетерани АТО зірвали презентацію Сивохи та вигнали його з зали (відео)

Водночас він зауважив, що Сивохо є одним із його 11 позаштатних радників на громадських засадах і ніколи не був уповноважений офіційно представляти позицію РНБО з будь-яких питань - чи то ситуації на тимчасово окупованих територіях, чи то питань реінтеграції, пенсій, соціальних виплат чи будь-яких інших.

Проте, я заважив Данілова, кожен з його 11 позаштатних радників має свою власну позицію.

«І тому абсолютно робочою є ситуація, коли позиція моїх позаштатних радників або суттєво відрізняється від моєї позиції, або кардинально з нею розходиться, що трапляється постійно, але ці розбіжності не припиняють дискусію», - підсумував він.

Як повідомляв УНІАН, раніше сьогодні, 11 березня, близько 11:30 під час презентації Національної платформи примирення і єдності група осіб влаштувала сварку, під час якої штовхнули радника секретаря РНБО Сивоху.

Після вчинення правопорушення молодики намагалися втекти, однак 15 активних учасників доставили до Печерського управління поліції для встановлення анкетних даних та надання пояснень.

За цим фактом поліція відкрила кримінальне провадження за ч. 2 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п'яти років або позбавленням волі на строк чотирьох років.