REUTERS

Заборона на поїздки до Сполучених Штатів, хто перебував в останні 14 днів у Шенгенській зоні, стосується й громадян України.

Про це йдеться у рекомендаціях Міністерства закордонних справ від 12 березня.

Зокрема, українцям, які планують подорожі до США, треба звернути увагу на наміри уряду США запровадити 30-денне обмеження на в’їзд іноземних громадян з низки країн Європи з метою протидії поширенню коронавірусу COVID-19.

Відео дня

Читайте такожБез цілування ікон та одноразовий посуд: ПЦУ посилить заходи протиепідемічної безпеки у храмах

"Обмеження набувають чинності з 13 березня. Згідно з роз’ясненнями Білого дому та Департаменту внутрішньої безпеки, обмеження на в’їзд до Сполучених Штатів стосуються іноземних громадян, у тому числі українців, які упродовж останніх 14 днів перебували на території будь-якої з 26 європейських країн, що не мають між собою внутрішніх кордонів – Австрії, Бельгії, Чехії, Данії, Естонії, Фінляндії, Франції, Німеччини, Греції, Угорщини, Ісландії, Італії, Латвії, Литви, Ліхтенштейну, Люксембургу, Мальти, Нідерландів, Норвегії, Польщі, Португалії, Словаччини, Словенії, Іспанії, Швеції та Швейцарії", - наголошують в МЗС.

Водночас, українцям, які продовжують перебувати на території США, необхідно виявляти підвищену увагу та обережність, дотримуватися та виконувати вимоги місцевих органів влади, уникати відвідання уражених вірусом штатів, повідомити про своє місце перебування та контактні дані до найближчої дипломатичної установи України, а також зареєструватися на вебресурсі «Друг», слідкувати за рекомендаціями подорожуючим на сайті МЗС України та вебресурсі "Поради подорожуючим від Консульської служби України".

Як повідомляє CNN, президент США Дональд Трамп заявив про призупинення усіх поїздок з 26 європейських країн Шенгенської зони до Сполучених Штатів на період наступних 30 днів.

"Ми зараз перебуваємо у критичний час боротьби з вірусом. Ми здійснили крок з метою врятування життя людей в рамках раннього реагування щодо Китаю. Тепер ми маємо вжити подібні дії стосовно Європи. Я ніколи не вагатимусь приймати усі необхідні заходи для захисту життів, здоров'я і безпеки американського народу", - наголосив Трамп.