Фото УНИАН

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Співробітники СБУ спільно з працівниками міліції локалізували спробу провести 19 червня «марш» за участю кількох тисяч осіб в урядовому кварталі Києва.

У рамках контррозвідувальних заходів було встановлено, що з метою дестабілізації суспільно-політичної ситуації в столиці з Криму та Росії до Києва було направлено кур’єрів з готівкою для фінансування потенційних учасників заходу.

Відео дня

Читайте такожНового голову СБУ парламент планує обрати за два тижні

Зокрема, були виявлені й затримані не лише кур’єри, а і організатори антиукраїнської акції. Ними виявилися мешканці Києва. Також були встановлені особи так званих «сотників» і «тисячників», які мали залучати за грошову винагороду учасників акції.

"Затримані дали свідчення, що замовлення на так званий марш вони отримали від особи, яка раніше вже намагалася організувати в столиці подібні акції за дорученням з Росії і на даний час перебуває у державному розшуку", - зазначається в повідомленні.

Раніше УНІАН повідомляв, що 17 червня учасники акції під Адміністрацією президента намагалися прорвати кордон міліції та потрапити в будівлю. В результаті інциденту між мітингувальниками та вартовими правопорядку виникла конфліктна ситуація, яку швидко врегулювали.