Посадовцю загрожує до 10 років в'язниці \ Фото УНІАН

Суд арештував посадовця Міноборони, який вимагав хабара за відрядження до миротворчої місії ООН у Конго.

Читайте такожВ Одесі на $25 тисячах хабара "погорів" прокурор

Про це Державне бюро розслідувань повідомляє на своєму сайті. Зазначається, що Хмельницький міськрайонний суд обрав запобіжний захід офіцеру одного з відділень зонального відділу військової служби правопорядку Міністерства оборони у вигляді тримання під вартою із можливістю внесення застави у сумі 168 тис. 160 грн (80 прожиткових мінімумів для працездатних осіб).

Відео дня

У ДБР нагадали, що посадовець Міноборони вимагав та одержав від військовослужбовця однієї із військових частин Вінницької області 84 тис. грн. За "винагороду" офіцер обіцяв включити військового до списку осіб на відрядження у складі миротворчої місії ООН в Республіці Конго.

31 березня слідчі ДБР затримали військовослужбовця, а 1 квітня повідомили про підозру у вимаганні та одержанні неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України).

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років,з конфіскацією майна.