Жителів півострова просять повідомляти про примусовий призов до армії Росії / Фото: УНІАН

Постійне представництво президента України в АРК вважає незаконним нинішній весняний призов жителів анексованих Криму і Севастополя до російської армії, як і всі попередні.

Як зазначають у відомстві, ця кампанія в умовах поширення коронавірусу, несе загрозу життю і здоров'ю призовників, йдеться в повідомленні уряду.

У представництві просять жителів півострова повідомляти про примусовий призов до армії для подальшої передачі даних справ у Міжнародний суд.

Відео дня

Читайте такожВ окупованому Криму карантин продовжили до кінця квітня

«Наголошуємо, що такі дії Російської Федерації є системним військовим злочином, а те, що заклик відбувається під час пандемії – ставить під загрозу життя і здоров'я людей. Звертаємося до кримчан, які не хочуть іти до армії Росії і отримати кримінальний термін за ухилення, з проханням повідомляти про факти незаконного призову та проходження служби. Зібрані докази допоможуть у роботі з припинення незаконного призову в Криму на міжнародному рівні», – повідомляється у зверненні.

Прокуратура АР Крим спільно з правозахисними організаціями направили в Міжнародний кримінальний суд повідомлення «про військові злочини Росії в Криму, серед яких зазначено і примусовий призов до лав збройних сил держави-окупанта».

Як повідомляв раніше УНІАН, в МЗС України зажадали скасувати призов кримчан до російської армії. Сполучені Штати Америки висловили стурбованість тим, що Росія відкриває кримінальні справи проти кримчан, які не хочуть служити в її армії.