Ілюстрація / REUTERS

46% опитаних українців вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, натомість 43% дотримуються протилежної думки.

Про це йдеться у прес-релізі за результатами опитування Київського міжнародного інституту соціології "Оцінка успішності влади та реакція суспільства на епідемію коронавірусу та політичні події в Україні", оприлюдненому на сайті інституту.

"46% опитаних вважають, що влада успішна в протидії епідемії коронавірусу, 43% - притримуються думки, що неуспішна. Тільки 12% українців думають, що влада успішно впоралась із забезпеченням лікарень достатньою кількістю тестів на коронавірус, 65% вважають, що влада була в цьому неуспішною", - йдеться у прес-релізі.

Відео дня

Також 12% респондентів вказали, що влада успішно впоралась із забезпеченням медиків засобами індивідуального захисту; 70% учасників дослідження вважають, влада не впоралась з цим завданням.

Крім того, 14% опитаних вважають, що влада успішно впоралась із забезпеченням населення засобами індивідуального захисту; 80% дотримуються думки, що влада з цим не впоралась.

Читайте такожКличко відповів, за яких умов та коли послаблять карантин у Києві

"14% українців думають, що влада успішна у справі запобігання можливим економічним труднощам в Україні, пов'язаних з епідемією коронавірусу, 66% опитаних думають, що влада неуспішна", - зазначають соціологи.

З 7 по 11 квітня КМІС провів опитування методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера, computer-assisted telephone interviews) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. В ході опитування проведено 2 тис. інтерв'ю. Вибірка репрезентативна для дорослого населення України (віком від 18 років).

До вибірки не включаються території, які тимчасово не контролюються владою України, - АР Крим, окремі райони Донецької та Луганської областей.

Статистична похибка вибірки (з ймовірністю 0,95 і з врахуванням дизайн-ефекту 1,1) не перевищує: 2,2% для показників, близьких до 50%; 2,1% - для показників, близьких до 25%; 1,4% - для показників, близьких до 10%.

Як повідомляв раніше УНІАН, більшість українців вважає, що їхнє економічне становище погіршилося, водночас, 55% респондентів вважають ефективним реагування президента Володимира Зеленського на загрозу поширення коронавірусу в Україні.