Ілюстрація REUTERS

Понад 50% українців вважають, що економічне становище їхніх сімей погіршилося за останні півроку.

Читайте також"Нові соціальні стандарти життя": Шмигаль розповів, що чекає на українців після послаблення карантину

Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою "Рейтинг".

Відео дня

Згідно з даними дослідження, 51% опитаних вважають, що економічне становище їхніх сімей погіршилося за останні пів року, 42% - вважають, що воно не змінилося, 6% - побачили покращення.

"Оцінюючи зміни фінансової ситуації в найближчій перспективі, 61% відзначили погіршення протягом останнього місяця, 35% сказали, що не відчули змін, лише 3% - говорили про покращення. Більш песимістичними у своїх оцінках були старші й бідніші респонденти", - йдеться в прес-релізі.

Оцінюючи економічні перспективи країни в найближчі пів року, 68% опитаних зазначили, що ситуація погіршиться, 13% - не зміниться, 9% - припускають покращення.

Разом з тим опитування продемонструвало, що 55% опитаних вважають реагування президента Володимира Зеленського на загрозу поширення коронавірусу в Україні ефективним, 31% - протилежної думки.

Що стосується дій Міністерства охорони здоров'я, то 41% опитаних вважають дії відомства ефективними, 44% - неефективними.

Щодо Міністерства внутрішніх справ, то 39% респондентів вважають дії цього інституту ефективними, 35% - неефективними, 25% - не змогли оцінити.

Водночас 43% опитаних не змогли відповісти на питання щодо ефективності дій прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля, 28% - оцінили його дії як ефективні, 29% - як неефективні.

"За останні два тижні оцінки ефективності дій щодо реакції на загрозу коронавірусу голови держави не змінилися, МОЗ та МВС - зросли", - наголошується в прес-релізі за результатами опитування.

Опитування проводилося 10-12 квітня 2020 року серед громадян у віці від 18 років і старше у всіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму і Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю та типом поселення. Опитування проводилося методом CATI (computer-assisted telephone interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) на основі випадкової вибірки мобільних телефонних номерів. Вибіркова сукупність - 2 тисячі респондентів. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою вірогідністю 0,95 не більше 2,2%.

Читайте також: