ольшанский / mil.gov.ua

Як передає кореспондент УНІАН, про це глава українського оборонного відомства повідомив під час участі у відзначенні Дня Військово-Морських сил Збройних сил України в Одесі, відповідаючи на запитання журналістів.

«Такі перемовини ніколи не припинялися, вони ведуться, ми сподіваємося на позитивне вирішення цього питання», - сказав Полторак. Водночас міністр додав: «Але знаєте, мало що відбувається з того, що вони (Російська Федерація) обіцяють».

Читайте такожЗМІ: Росія збирається повернути Україні понад 20 захоплених в Криму кораблів

«Тому, звичайно, ми роботу проводимо, ми готові до прийняття наших кораблів. Навіть ту техніку, яку вони передавали, вони спочатку знищували, а потім передавали», - сказав генерал-полковник, маючи на увазі бронетехніку Військ берегової оборони українських ВМС.

Як повідомляв УНІАН, навесні минулого року Росія повернула Україні 35 кораблів і суден ВМС ЗС України, захоплених нею під час анексії території Автономної Республіки Крим і міста Севастополя. Водночас Україні досі не повернули 16 кораблів і суден українських ВМС, у тому числі великий десантний корабель «Костянтин Ольшанський», корабель управління «Славутич», корвети «Тернопіль», «Луцьк», Хмельницький», «Придніпров’я», морські тральщики, підводний човен «Запоріжжя», рятувальний буксир «Кременець» та інші.