работа компьютер / Фото: УНИАН

Як повідомляє офіційний сайт Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО), колектив центру висловлює цілковиту підтримку директорові Ігорю Лікарчуку й рішучий протест "спробам силовиків дискредитувати" систему зовнішнього незалежного оцінювання в Україні.

Читайте такожКабмін відсторонив голову УЦОЯО Лікарчука на час розслідування - Квіт

"Із технічних причин Український та регіональні центри оцінювання якості освіти тимчасово не мають можливості вносити зміни до персональних даних учасників зовнішнього незалежного оцінювання, виготовляти дублікати сертифікатів та довідки з результатами", - йдеться у повідомленні.

Відео дня

При цьому в УЦОЯО "розцінюють проведення представниками силових структур "спецоперації" в офісах Українського центру на самому початку вступної кампанії як грубий тиск на директора й адміністрацію центру, намагання очорнити діяльність установи та спробу знищити систему ЗНО загалом".

Колектив УЦОЯО вважає, що такі дії дискредитують усіх працівників центру, а також тисячі освітян, яких так чи інакше залучено до процесу ЗНО, які повірили в справедливість такої системи оцінювання і робили все для її функціонування.

"Віримо, що українське суспільство не дозволить знищити результат дієвої освітньої реформи і вимагатиме відкритого, чесного та справедливого розслідування ситуації, а у випадку недоведення звинувачень – вибачення перед людьми, чесність і порядність яких була піддана сумніву", - зазначається у повідомленні.