REUTERS

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він заявив на засіданні п'ятого Всесвітнього конгресу російських співвітчизників, які проживають за кордоном.

«Нас не може не турбувати те, що в ряді країн, переслідуючи політичні цілі, цілеспрямовано руйнується система освіти російською мовою, під надуманими приводами ускладнюють роботу російських театрів, бібліотек, культурних центрів», - сказав Путін.

Він заявив, що підготовлено концепцію освіти російською мовою за кордоном, і метою таких шкіл є «просування вітчизняних методик освіти».

Відео дня

Читайте такожКлімкін назвав провокацією візит російського депутата до українського центру в Москві

Як повідомляв УНІАН, 28 жовтня в Бібліотеці української літератури в Москві проходив обшук, поліція підкинула націоналістичну літературу. Через підкинуту заборонену в РФ книжку 30 жовтня було поміщено під домашній арешт строком на два місяці директора Бібліотеки української літератури в Москві Наталію Шаріну.

1 листопада муніципальний депутат округу Якиманка міста Москви Дмитро Захаров, який написав донос на Бібліотеку української літератури, з групою молодих людей прибув до Українського культурного Центру на Арбаті з метою перевірити «чи ведеться тут антиросійська пропаганда».

Читайте такожУ Москві хочуть розформувати Бібліотеку української літератури

2 листопада російські правоохоронці допитували завідувачку відділу комплектування Бібліотеки української літератури в Москві Тетяну Мунтян.