Одесса / www.epochtimes.com.ua

Як повідомили УНІАН у департаменті інформації та зв'язків з громадськістю Одеської міської ради, це питання обговорювалося на засіданні історико-топонімічної комісії з питання виконання Закону України «Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їх символіки».

Читайте такожЖебрівський дав міським головам Донецької області місяць на виконання закону про декомунізацію

Зокрема, комісія обговорила перелік пам'ятників, назв вулиць, парків, площ міста, які, на думку громадських організацій і районних адміністрацій, потрапляють під дію названого закону.

Відео дня

«Визначено, що перейменуванню підлягають 10 вулиць, 2 провулка і 1 парк. Також необхідно демонтувати 2 пам'ятники та зображення наявної на фасадах будівель комуністичної символіки у всіх районах міста», - відзначили в департаменті.

Читайте такожУ Києві в рамках закону про декомунізацію демонтують 21 пам'ятник

Як зазначила віце-мер, голова історико-топонімічної комісії міськради Зінаїда Цвірінько, на наступне засідання члени комісії представлять свої пропозиції щодо присвоєння інших назв даним вулицях, провулкам і парку. Схвалені історико-топонімічної комісією пропозиції, складені на основі колегіального рішення, будуть оформлені протоколом і подані на розгляд депутатської комісії з питань освіти, спорту, культури і туризму. Остаточне рішення з цього питання буде прийматися на сесії міської ради.