Суми / vk.com/yarmarok2000

Як повідомили УНІАН у прес-службі Сумської облдержадміністрації, про це йшлося сьогодні під час обласної відео-селекторної наради з питань оперативного реагування на надзвичайні ситуації, пов’язані з ускладненням погодних умов, яку провів перший заступник голови ОДА Олександр Марченко.

Згідно із повідомленням, усі служби Сумської області з ранку 8 січня працюють у посиленому режимі і готові протистояти черговим викликам негоди.

Читайте такожСтолична влада повідомила, на яких вулицях сніг прибирають першочергово

Відео дня

За словами заступника директора департаменту цивільного захисту населення ОДА Сергія Лукашенка, за останні два дні у місті Ромни товщина снігового покрову становила 55 см, у м. Лебедин – 30 см, у м. Суми – 23 см, у м. Глухів – 20 см. Найбільша кількість опадів випала на півдні області.

«Значна кількість опадів у вигляді мокрого снігу ускладнила функціонування всіх об’єктів життєзабезпечення та господарювання. Масових пошкоджень в електричних мережах області не зареєстровано. Станом на 10.00 9 січня до проведення снігоочищувальних робіт було залучено 210 одиниць інженерної, спеціальної та автомобільної техніки та 1 тисяча 100 чоловік особового складу», – зазначили у прес-службі ОДА.

Жодна дорога на Сумщині через негоду не закрита.

Безперебійна доставка продуктів харчування до магазинів, розташованих у населених пунктах Сумщини з обмеженим транспортним сполученням внаслідок снігових заметів, організована з використанням техніки підвищеної прохідності.

Стале функціонування систем життєзабезпечення контролюють 43 аварійно-відновлювальні бригади компаній «Сумиобленерго», «Укртелеком» та «Сумигаз».

Марченко доручив керівникам місцевих органів влади в районах та містах невідкладно вживати всіх заходів для безумовного забезпечення життєдіяльності населених пунктів області в умовах негоди.

Також 11-12 січня на Сумщині очікується ускладнення погодних умов, на дорогах ожеледиця, вночі та вранці у східних областях України, зокрема у Сумській – місцями сильний сніг (подекуди з дощем), налипання мокрого снігу.

У зв’язку з цим ОДА закликала водіїв без необхідності не виїжджати на дороги.

За інформацією Сумського автовокзалу, через сильні снігопади 8 січня по області в рейси не вийшли близько половини, а часом - до 80% автобусів.