zoda.gov.ua

Про це йдеться у повідомленні управління преси та інформації Запорізької обласної державної адміністрації.

Сьогодні на площі перед ОДА відбувся гарнізонний розвід сил та засобів з охорони громадського порядку підрозділів Національної поліції та Національної гвардії військових частин 3029 і 3033, батальйону патрульної служби особливого призначення, дорожньо-патрульної служби та управління поліції охорони. Провести їх на патрулювання прийшли, зокрема, керівники обладміністрації, обласної ради.

"Серед правоохоронців та військовослужбовців є чимало тих, хто брав участь у проведенні АТО, забезпечував правопорядок у багатьох містах на Донеччині та Луганщині. А тим часом на Запоріжжі, скориставшись відволіканням значних сил на сході країни, підняла голову злочинність: збільшилася кількість грабежів, розбійних нападів із застосуванням вогнепальної зброї та інших правопорушень", - сказано у повідомленні.

Відео дня

Читайте такожУ Нацгвардії прокоментували можливість входження до її складу батальйону "Крим"

Через це керівництвом області та силових структур було ухвалено рішення про об’єднання сил поліції та Нацгвардії для спільного несення служби з охорони громадського порядку в Запоріжжі.

"Ми знаємо гучні випадки пограбувань, серія яких відбулась у місті. У зв’язку з тим, що нині триває процес реорганізації міліції в Національну поліцію, кадрового складу правоохоронців просто бракує. Тож Рада оборони області прийняла рішення про залучення Національної гвардії України до спільного патрулювання вулиць із підрозділами поліції", - сказав в.о. голови облдержадміністрації Костянтин Бриль.

За його словами, щоденно в місцях концентрації злочинів Запоріжжя чергуватимуть близько 50 екіпажів дорожньої поліції та до 400 працівників поліції спільно з Нацвардією. 

"Надалі кількість охоронців громадського порядку поступово зростатиме по всій області. До того ж не варто забувати, що наша область межує із зоною АТО, а відповідно заходи безпеки зайвими не будуть. Наші люди мають почуватися захищеними", - підкреслив Бриль.

zoda.gov.ua