Перед оперным во Львове демонтируют фонтан / Фото УНИАН

Львівська міська рада надала згоду на демонтаж фонтану перед Оперним театром та спорудження на його місці «сухого» фонтану.

Як повідомили УНІАН у прес-службі Львівської міської ради, на площі перед Львівським національним академічним театром опери та балету ім. С.Крушельницької облаштують світломузичний «сухий» фонтан (без чаші).

Читайте такожУ Львові закидали "коктейлями Молотова" творчу майстерню головного архітектора міста (фото)

Відео дня

Інвестор - благодійний фонд «Сокар-Благо», завершив проектування і весною 2016 року розпочне роботи. Усе інженерне обладнання замовлено в Канаді. Орієнтовна вартість фонтану разом з ремонтом площі – 300 тис. євро.

«Європа давно відійшла від звичних фонтанів, тому що в чаші назбирується дуже багато бруду, а також тому, що з неї йдуть величезні випаровування – близько 20% у спекотний день. Тому є ідея зробити фонтан в один рівень із гранітним замощенням», - зазначив головний архітектор Львова Юліан Чаплінський.

Як розповів архітектор проекту Іван Юнаков, саму площу біля Оперного театру повністю оновлять: тут облаштують клумби, насадять зелень, аби створити нею шумовий екран від проспекту, який проходить з обох боків від театру, та забезпечити звукову ізоляцію.

У фонтані також встановлять метеостанцію, яка буде слідкувати за напрямком вітру та вологістю й регулюватиме висоту води.

Читайте такожУ Львові відділення російських банків закидали "коктейлями Молотова" (фото)

Окрім того, він буде світломузичним: як підкреслює Юнаков, музика гратиме не постійно, а буде сполучена з Оперним театром – тобто, те, що відбуватиметься там, водночас буде чутно й на вулиці. Також на площі вбудують світлодіодні світильники для підкреслення величі театру та підсвітять лавочки.

Нинішній фонтан перед Оперним театром був збудований у 2008 році.