У Києві зовсім скоро можуть вимкнути опалення / blog.fontanka.ru

Як зазначає прес-служба Київської міської державної адміністрації, про це сьогодні повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв за результатами оперативної наради з представниками теплопостачальних організацій та представниками Українського гідрометцентру.

 "Зважаючи на високий розмір тарифів на тепло міська влада приймає рішення, яке б дало змогу столичним родинам економити кошти. З 30 березня у столиці зафіксована середньодобова температура повітря +8,4⁰С. Синоптики нам повідомляють, що сьогодні середньодобова температура має становити +9⁰С, а 1 квітня прогнозують до 14⁰С тепла. Відповідно до чинного законодавства, якщо протягом трьох діб температура зберігається +8⁰С і більше, орган місцевого самоврядування має право прийняти рішення про завершення опалювального сезону", – пояснив Пантелеєв.

Читайте такожКМДА хоче впливати на вартість комунальних послуг для киян через енергозбереження

Відео дня

У зв'язку з цим він дав доручення керівникам столичних теплопостачальних компаній вже зараз розпочати необхідну підготовку для припинення подачі теплопостачання.

"Вже зараз в індивідуальному порядку житлові будинки ОСББ та ЖБК, адміністративні будівлі, дитячі садки, школи тощо можуть подати заявку на відключення опалення", – зазначив він.

Як раніше повідомляв УНІАН, 30 березня Кабмін продовжив на місяць газові пільги для українців.