dn.npu.gov.ua

Про це написав на своїй сторінці в Facebook начальник Головного управління поліції в Донецькій області В'ячеслав Аброськін.

"Сьогодні вночі в Торецьку група осіб з числа місцевих жителів, раніше судимих, осіб у стані алкогольного сп'яніння, серед яких були і жінки, спробувала блокувати переміщення наших військових по місту. Всього близько 100 осіб. Поліція міста була піднята по тривозі", - повідомив він.

За словами Аброськіна, для стабілізації ситуації він прибув в місто, і поліція спробувала роз'яснити людям, що вони порушують закон.

Відео дня

Читайте такожВвечері неділі бойовики обстріляли околиці Торецька (фото)

"Але п'яна юрба, керована провокаторами, відмовилася виконувати наші законні вимоги. Мною було дано наказ розблокувати дорогу і затримати активних учасників, що і було зроблено співробітниками поліції Торецька. Шкода, що міський голова перебував осторонь, як сторонній спостерігач. Замість спілкування з жителями громади вважав за краще зайняти позицію "постою, поспостерігавши, куди випливе", - розповів начальник обласної поліції.

Він додав, що близько опівночі люди розійшлись, а призвідники були доставлені в місцеве відділення поліції.

"До речі, призвідники з місця "протесту" спробували сховатися. Ніхто не розраховував, що поліція буде активно діяти. Бойовики, втрачаючи "підтримку" місцевих жителів, йдуть на все, щоб утримати свій вплив - використовують призвідником заворушень колишніх ув'язнених, страх людей і втома від війни від щоденних обстрілу. Чекали повторення 2014 року, коли дії професійних провокаторів "прихильників русского мира" видавали за позицію місцевих жителів. Повторення 2014 року не буде і час всім звикнути до цієї думки", - підкреслив Аброськін.