Фото УНИАН

Як повідомили УНІАН у прес-служби Луганської обласної військово-цивільної адміністрації, у зв'язку зі складною ситуацією з безпекою в регіоні, за дорученням голови ВЦА Юрія Гарбуза за кожною загальноосвітньою школою будуть закріплені працівники Головних управлінь ДСНС та Національної поліції в області.

Читайте такожБез домашніх завдань, червоної ручки і оцінок за каліграфію: МОН оприлюднило рекомендації вчителям початкових класів

«Понад 700 «силовиків» заступають на варту з 1 вересня. Вони нестимуть персональну відповідальність за безпеку дітей під час навчального процесу. І кожен з них у будь-який час має оперативно відреагувати на будь-яку нестандартну ситуацію», - зазначив заступник голови ВЦА Юрій Клименко.

Відео дня

В рамках підготовки до початку навчального року поліцейські спільно з ДСНС перевірять територію кожної школи на наявність вибухонебезпечних предметів.

Для дітей будуть проведені інструктажі, як діяти в небезпечних ситуаціях.

У прес-службі зазначають, що в 2016-2017 навчальному році в 299 загальноосвітніх навчальних закладах області отримуватимуть освіту 52373 дитини.

Незважаючи на досягнуті в Мінську домовленості, обстріли і провокації з боку бойовиків тривають.