Організатора виробництва отруйного алкоголю заарештували / 24tv.ua

Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Харківської області, сьогодні, 30 вересня, за клопотанням прокуратури Київський районний суд Харкова обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 27-річного харків'янина, який підозрюється у виробництві смертельного сурогату.

За даними прокуратури, зловмиснику оголошено підозру за ч. 3 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення товарів з недоброякісної сировини, що призвело до отруєння та загибелі людей), що передбачає покарання позбавленням волі від п'яти до десяти років з вилученням та знищенням вироблених товарів та з конфіскацією обладнання для її виготовлення.

За попередніми даними слідства, у Харківській області внаслідок отруєння сурогатним алкоголем загинула 21 людина (Вовчанський район - 12, Ізюмський район - 3, Харківський район - 4, смт. Борова - 2). Госпіталізовано за цей тиждень 24 людини (Вовчанський район - 6, Ізюмський район – 12, Харківський район - 2, м. Барвінкове, м. Балаклія, м. Харків, м. Дергачі – по 1 людині). За даними медиків, більшість госпіталізованих уже виписані з лікарень.

Відео дня

Читайте такожВід отруйного алкоголю з Харківщини почали сліпнути люди

Як повідомляв УНІАН, перші смерті внаслідок отруєння алкоголем були зафіксовані в Харківській області 22 вересня.

За даними Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, смертельні від отруєння сурогатним алкоголем були зафіксовані також у Донецькій, Луганській та Миколаївській областях. Станом на 30 вересня зареєстровано 77 випадків отруєнь, померло 38 осіб.

Правоохоронці спочатку затримали трьох власників магазинів у трьох районах Харківської області, де продавався неякісний алкоголь. Їх звинуватили за ч. 3 ст. 204 Кримінального кодексу України (виготовлення неякісних продуктів, що спричинило тяжкі наслідки).

Читайте такожКількість жертв отруйного алкоголю зросла до 37

29 вересня прокурор Харківської області повідомив про затримання організатора та трьох пособників виробництва сурогатного алкоголю.

Напередодні слідчі фіскальної служби разом із прокурорами й оперативними підрозділами УСБУ в області провели 3 обшуки в місцях, де імовірно виготовляли сурогатний алкоголь. Вилучено понад 4 тонни спиртовмісної рідини.