Прийнятий Верховною Радою України закон “Про першочергові заходи щодо запобігання негативним наслідкам фінансової кризи та внесення змін до деяких законодавчих актів України” містить положення, які забезпечують з 1 січня 2009 року встановлення мінімальної заробітної плати на рівні прожиткового мінімуму.

Як передає кореспондент УНІАН, на цьому наголосив перший заступник голови Верховної Ради Олександр ЛАВРИНОВИЧ в інтерв’ю журналістам.

О.ЛАВРИНОВИЧ, зокрема, висловив свою думку щодо звинувачень народного депутата Олега ЗАРУБІНСЬКОГО на адресу голови Верховної Ради Арсенія ЯЦЕНЮКА у фальсифікації змісту прийнятого парламентом антикризового закону.

Відео дня

«Я не хочу тут виступати стороннім експертом, але хочу сказати: прийнятий антикризовий закон зобов’язує з 1 січня 2009 року забезпечити в Україні мінімальну зарплату на рівні прожиткового мінімуму», - наголосив О.ЛАВРИНОВИЧ.

При цьому він зауважив, що спроби внести в цей закон положення про відтермінування підвищення рівня мінімальної зарплати не були підтримані, і такого положення у цьому документі немає.

«З позиції громадян України, прийнятий антикризовий закон містить усі необхідні параметри щодо захисту малозабезпечених верств населення», - підсумував О.ЛАВРИНОВИЧ.