Комісія підготує відповідний проект рішення Київради / RestPlace.com.ua

Як передає кореспондент УНІАН, відповідне рішення було прийнято сьогодні на засіданні комісії.

Зазначається, що комісія підготує відповідний проект рішення Київради, зважаючи на думку Департаменту культури КМДА щодо нової назви музею, представники якого були присутніми на засіданні та озвучили вказаний вище варіант щодо перейменування.

За словами голови комісії Вікторії Мухи, згідно з чинним законодавством, питання зміни назви закладу відноситься до компетенції засновника музею. А оскільки засновником є Київрада, то рішення про перейменування може бути прийнято без врахування думки трудового колективу.

Відео дня

Водночас вона підкреслила, що комісія зверталась до трудового колективу щодо проведення зборів з цього питання. Такі збори відбулися, але, як зазначила Муха, на них не було озвучено конкретних пропозицій.

Читайте такожУ Харкові відмовилися перейменувати проспект на честь загиблого бійця АТО

Таким чином, комісія вирішила готувати проект рішення щодо перейменування музею за погодженням з Департаментом культури КМДА.

«В 1922 році цей музейний комунальний заклад засновувався як Київська картинна галерея. Зрозуміло, що зараз він має статус національного, але опрацьовувати варто цю назву і повернути цю історичну назву зі збереженням статусу закладу», - сказала Муха.

В результаті ініціатива була підтримана трьома з п’яти членів комісії (двоє утримались).

Як повідомляв УНІАН, вперше наміри щодо перейменування музею було озвучено 15 листопада 2016 року під час засідання Київради заступником голови КМДА з гуманітарних питань Ганною Старостенко.

Нагадаємо, вчора, 24 січня, постійна комісія Київської міської ради з питань містобудування, архітектури та землекористування погодила проект рішення про надання дозволу на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки Національному меморіальному комплексу героїв Небесної сотні — музею Революції гідності.