Курбедінова везуть до так званого суду у Сімферополі / facebook.com/emil.kurbedinov

Затриманого в окупованому Криму адвоката Еміля Курбедінова, скоріше за все, звинуватять у розповсюдженні екстремістської літератури. Про це заявив глава виборчкому Курултая кримськотатарського народу Заір Смедля, пише ТСН.

Читайте такожЖурналісти дізналися про недавній візит командира російських найманців "ПВК Вагнер" до України (фото, відео)

Зазначається, що наразі Курбедінова везуть до так званого суду в Залізничному районі окупованого Росією Сімферополя. При цьому Смедля підкреслив, що затриманому імовірно обиратимуть запобіжний захід у вигляді арешту, а призначений захисник затриманому адвокату, ніяк не вплине на «суд».

Відео дня

"Я сам не буду нікуди виїжджати з Криму. Залишусь зі своїм народом до останнього. Мені і членам моєї родини неодноразово надходили погрози", - повідомив Смедля.

Нагадаємо, сьогодні у Криму затримали правозахисника Еміля Курбедінова. Про це стало відомо із Facebook під час відеотрансляції, яку вів сам адвокат. На відео видно, як Курбедінова на його автомобілі зупинили працівники ДПС у Криму. При цьому він відзначив, що прямував на обшук до помешкання Сейрана Салієва, який зранку 26 січня в Бахчисараї розпочали силовики окупованого Криму.

Після певного очікування, до автомобілю адвоката наближається кілька чоловіків у масках, один із яких представився співробітником «відділу боротьби з екстремізмом» і  констатує, що Курбедінов «адміністративно затриманий».