Єдиний український криголам / Фото АМПУ

Перший караван у складі трьох судів на вихід з Маріупольського морського порту Керч-Єнікальський канал був сформований 7 лютого. Відправившись у рейс вранці, караван на чолі з криголамом "Капітан Білоусов" досяг точки призначення вже після полудня того ж дня, передає ЦТС.

Другий караван від Керч-Єнікальського каналу було сформовано 8 лютого. У складі каравану було два судна, які прямували в Бердянський морський порт і 3 судна в Маріуполь. Через сильний вітер і складні льодові умови на підхідному каналі до Маріупольського морського порту судна благополучно зайняли свої місця біля причалів вже пізно ввечері.

Читайте такожУ Росії горів атомний криголам "Ямал"

Відео дня

Зазначимо, що криголам "Капітан Білоусов" був спущений на воду в 1954 році, таким чином, у поточному році судну виповниться 63 роки. У листопаді минулого року криголам пройшов випробування в Азовському морі після проведеного ремонту - на базі Азовського судноремонтного заводу на судні були відремонтовані танки питної води, трубопроводи, насоси, електрообладнання, проведено фарбування окремих елементів корпусу.