Ілюстрація / УНІАН

Фігуранти справи попалися на хабарі у 6 тисяч доларів. Про це УНІАН повідомили у прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

Читайте такожУ Львові затримано військового лікаря під час одержання 1000 доларів хабара

«За клопотанням військової прокуратури Дарницького гарнізону Центрального регіону судом обрано запобіжний захід двом полковникам з Генерального штабу Збройних сил України (домашній арешт) та Державної прикордонної служби України (цілободовий домашній арешт з носінням електронного браслету), які були викриті 23 лютого 2017 року на одержанні хабара у 6000 доларів США за працевлаштування цивільної особи на військову службу до Державної прикордонної служби України», - йдеться в повідомленні.

Відео дня

Зазначається, що «суму хабара вони отримали у два етапи – спочатку 3000 доларів США та під час отримання решти – військовослужбовців було затримано».

Старшим офіцерам повідомили про підозру за ч. 3 ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди у великому розмірі та за попередньою змовою групою осіб, які займають відповідальне становище, поєднане з вимаганням). Слідство триває.

Як повідомляв УНІАН, 23 лютого на одержанні хабара у розмірі 6 тис. дол. викрили старшого офіцера відділу забезпечення підготовки військ сил Генштабу ЗСУ та заступника начальника – начальника центру спеціальних перевірок і люстрації Головного центру кадрового забезпечення Держприкордонслужби України.

Як заявили в прокуратурі, двом полковникам загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.