dumskaya.net

Як повідомила прес-служба МЗС, про це йдеться в коментарі речниці МЗС України Мар'яни Беци.

«Вважаємо такі дії свідомою провокацією, спрямованою на створення напруги та розхитування дружніх українсько-болгарських відносин», - йдеться в заяві.

Читайте такожКлімкін назвав провокацією акт вандалізму щодо Генконсульства Польщі у Львові

Відео дня

У МЗС запевнили, що правоохоронні органи України проведуть розслідування з метою притягнення винних до відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, в Одеській області поліція почала розслідування за фактом осквернення єдиного в Україні пам'ятника болгарським ополченців, які загинули в битвах російсько-турецької війни 1877-1878 років.

Сьогодні вночі в місті Болграді невідомі вандали олійною фарбою розмалювали пам'ятник болгарським ополченцям. Зокрема, зафарбували мармуровий монумент жовтою фарбою з двох боків, а також синьою фарбою зробили великий напис: «Чемодан, вокзал, София».

За цим фактом розпочато кримінальне провадження за ч. 2 ст. 297 (наруга над могилою, іншим місцем поховання або над тілом померлого) Кримінального кодексу України.

3 березня в Болграді з нагоди Дня визволення Болгарії від османських завойовників заплановано урочистості, в тому числі, церемонію біля монумента. На свято запрошені закордонні гості.