21 березня 2017 року Умерову вручили обвинувальний вирок у його справі / фото facebook.com/nkbayar

Перше засідання по суті у справі заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ільмі Умерова у відкритому режимі відбудеться 7 червня.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомила дочка Умерова – Айше Умерова.

«Закінчилося попереднє засідання у справі Ільмі Умерова. Всі клопотання захисту було відхилено, в тому числі про вступ у справу як громадського захисника відомого Олександра Подрабінека (мотивували тим, що він має бути присутній особисто). Перше засідання по суті у відкритому режимі відбудеться 7 червня о 14.30 в Сімферопольському районному суді (вул. К. Маркса, 17)», - написала вона.

Відео дня

Читайте такожСправа Умерова: попереднє засідання суду в окупованому Криму відбудеться в закритому режимі

Як повідомляв УНІАН, 12 травня 2016 року так званий «прокурор» окупованого Криму Наталія Поклонська повідомила, що слідчі ФСБ порушили проти Умерова кримінальну справу за статтею про екстремізм.

Затримання, обшук і порушення кримінальної справи, а також поміщення до психіатричної лікарні для проведення примусової судово-психіатричної експертизи відомого учасника національно-визвольного руху кримських татар Умерова викликали суспільний і міжнародний резонанс.

Незважаючи на поганий стан здоров'я, зокрема, перенесену складну операцію на серці та цукровий діабет, Умерова примусово утримували 3 тижні в психіатричній лікарні.

21 березня 2017 року Умерову вручили обвинувальний вирок у його справі.