Уряд щомісяця виділятиме зі Стабілізаційного фонду 350 млн. грн. на виплату зарплат шахтарям.

Про це йдеться у розпорядженні Кабінету міністрів України № 358-р від 2 квітня, оприлюдненому на офіційному сайті Верховної Ради.

Зокрема, щомісяця, починаючи з березня 2009 року, 350 млн. грн. Стабілізаційного фонду відповідно до пункту 3 частини першої статті 76 Закону “Про Державний бюджет України на 2009 рік” спрямовуватимуться на реалізацію проектів, пов`язаних з підтримкою діючих потужностей вугледобувних підприємств (на часткове покриття витрат із собівартості продукції).

Відео дня

Уряд доручив Мінвуглепрому спрямовувати ці кошти лише на виплату заробітної плати (з нарахуваннями) шахтарям відповідно до Порядку використання у 2009 році коштів, передбачених у державному бюджеті для надання державної підтримки вугледобувним підприємствам (включаючи підприємства з видобутку бурого вугілля) на часткове покриття витрат із собівартості продукції, затвердженого постановою Кабінету міністрів № 69 від 28 січня 2009 року.

Згідно із розпорядженням, Міністерство фінансів на підставі пропозицій Мінвуглепрому має внести в установленому порядку зміни до розпису державного бюджету.

Як повідомляв УНІАН, 2 квітня прем`єр-міністр України Юлія ТИМОШЕНКО оголосила подяку міністру вугільної промисловості Віктору ПОЛТАВЦЮ за ліквідацію заборгованості з виплати зарплати у вугільній галузі. «На сьогодні не існує заборгованості перед працівниками Міністерства вугільної промисловості – шахтарями, шахтобудівниками, всіма тими, хто сьогодні працює і зайнятий на підприємствах вугільної галузі, включаючи і сферу обслуговування», - сказала Ю.ТИМОШЕНКО.

Водночас, голова Донецької облради Анатолій БЛИЗНЮК повідомив 1 квітня, що у Донецькій області станом на 31 березня заборгованість з виплати зарплати працівникам вугільної галузі становить 736,2 млн. грн.

Він спростував заяву Ю.ТИМОШЕНКО про те, що уряд виплатив заборгованість із зарплати шахтарям. «Треба називати речі своїми іменами. В даному разі я не знаю, про що говорила прем`єр-міністр. Я не називаю цифри по країні, я назвав їх по Донецькій області. Все решта – це неправильна інформація, якщо не сказати більше», - зазначив А.БЛИЗНЮК.