В Ужгороді 73% квартир мають автономне опалення, тому наступного року централізованого тепла в місті не буде, заявив кореспонденту УНІАН прес-секретар міського голови Ужгорода Олег ПОДЕБРІЙ.

За його словами, цього тижня виконком Ужгородської міської ради розглянув підсумки опалювального сезону 2008-2009 рр. та заходи з підготовки до опалювального сезону 2009-2010 рр.

Загалом, зауважив О.ПОДЕБРІЙ, результати є наступними: з 23 тисяч 50 ужгородських квартир, що користувалися централізованим теплопостачанням, 16 тисяч 717 (73%) облаштували системи індивідуального опалення і від централізованого від’єднані. Тому очевидно, що подавати тепло і запускати централізовані котельні буде неефективно на таку малу кількість помешкань, сказав О.ПОДЕБРІЙ.

Відео дня

«Кожну закриту централізовану котельню, яка пожирає кошти, влада вважає перемогою на шляху до повної автономізації бюджетних закладів. Питанням №1 є забезпечення автономним теплом насамперед закладів освіти, шкіл і дитсадків. В Ужгороді централізованого теплопостачання більше не буде», - зазначив речник мера.

Він також уточнив, що заборгованість населення Ужгорода за тепло на сьогодні становить 7 млн. грн. Бюджетні заклади жодних боргів не мають, повідомив О.ПОДЕБРІЙ.