Євтєєв загинув у ДТП фото facebook.com/alisha.zybtseva

Сім'я загиблого в страшній аварії в центрі Харкова Олександра Євтєєва просить правоохоронців розслідувати інцидент як "умисне вбивство".

Про це мати хлопця повідомила журналістам на суді щодо обрання запобіжного заходу Олені Зайцевій, передає NewsRoom.

Читайте такожВже без сліз й з вибаченнями перед родичами загиблих у ДТП: як у Харкові проходить суд над Зайцевою (фоторепортаж)

Відео дня

На думку сім'ї Євтєєвих, 20-річна водійка автомобіля Lexus - головна винуватиця того, що сталося, і зараз прагне пом'якшити свою провину. У зв'язку з цим вони звертаються до правоохоронців з проханням змінити кваліфікацію кримінального провадження.

"Всі батьки вважають, що це була не ДТП, а умисне вбивство. Якщо Зайцева знала, що приймає препарати й робить це протягом десяти років після тієї аварії, так навіщо ж вона сідала за кермо? Отже, вона знала, що може цим вбити людей", - обурюється Світлана Євтєєва.

Як повідомляв УНІАН, 18 жовтня в Харкові на перетині вулиці Сумської і провулка Мечникова сталося зіткнення «Лексуса» 20-річної Олени Зайцевої, який рухався на червоне світло світлофора, і автомобіля «Фольксваген Туарег», за кермом якого був 49-річний Геннадій Дронов. Після зіткнення «Лексус» вилетів на тротуар і збив 11 пішоходів. На місці загинули п'ятеро людей, пізніше ще одна померла від травм у лікарні.

Суд взяв під варту Зайцеву і Дронова на час проведення розслідування у справі.

13 грудня Зайцева визнала свою провину у скоєнні ДТП та заявила, що готова понести покарання, призначене судом. Київський районний суд Харкова продовжив запобіжний захід у вигляді тримання під вартою Олені Зайцевій до 10 лютого 2018 року.