31 серпня 2009 року о 14:00 відбудеться запуск в експлуатацію першої міської електрички сполученням станція «Троєщина» – станція «Київ-Петрівка».

Як повідомили УНІАН у прес-службі КМДА, першими пасажирами міської електрички стануть Київський міський голова Леонід ЧЕРНОВЕЦЬКИЙ, перший заступник голови КМДА Денис БАСС, начальник Південно-Західної залізниці Олексій КРИВОПІШИН, генеральний директор КП «Київпастранс» Микола ЛАМБУЦЬКИЙ та представники засобів масової інформації.

У прес-службі зазначили, що завдяки реалізації проекту міської електрички будуть вирішені нагальні проблеми забезпечення транспортного сполучення житлових масивів Троєщина, Райдужний та Воскресенка з Правим берегом.

Відео дня

Міська електричка курсуватиме через Петровський залізничний мостовий переїзд. Існуюче залізничне кільце має протяжність 42 км та охоплює майже весь центр міста, за винятком Шевченківського району.

Вже сьогодні Південно-Західна залізниця підготувала під міські перевезення три електропотяги. Одночасно такий електропотяг зможе перевозити близько 1,5 тисячі пасажирів.

Наразі силами Південно-Західної залізниці спільно з КП «Київпастранс» виконано всі необхідні роботи з реконструкції платформ, будівництва та обладнання касових і технологічних приміщень на станціях «Київ-Петрівка» та «Троєщина». Пропуск пасажирів здійснюватиметься автоматизовано, через турнікети. Також облаштовані пішохідні підходи від автобусної зупинки до платформи станції «Троєщина» та виконано благоустрій прилеглої території.

Вартість проїзду міською електричкою буде встановлено у відповідності із існуючими міськими тарифами у муніципальному громадському транспорті. Пільгові категорії пасажирів користуватимуться електричкою безкоштовно.

Під’їзд до станції «Троєщина» з районів Троєщина, Райдужний та Воскресенка буде здійснюватись новими автобусними маршрутами №№ 59, 60, 61.