Ющенко завтра заслухає начальника Генштабу ЗСУ Кириченка щодо стану справ в армії

Київ. 7 жовтня. УНІАН. Завтра Президент України Віктор ЮЩЕНКО заслухає начальника Генерального штабу Збройних сил України Сергія КИРИЧЕНКА щодо стану справ в українській армії.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомила глава Секретаріату Президента Віра УЛЬЯНЧЕНКО, відповідаючи на запитання, чи прийняв Президент відставку С.КИРИЧЕНКА.

Відео дня

Вона нагадала, що завтра Президент України візьме участь у тактичних навчаннях Військово-морських сил України в Криму.

«Верховний головнокомандувач прийматиме рапорт керівника Генерального штабу про боєздатність армії, і далі будемо слідкувати за новинами», - сказала В.УЛЬЯНЧЕНКО.

Як повідомляли деякі ЗМІ, зранку 5 жовтня на нараді начальник Генштабу С.КИРИЧЕНКО нібито оголосив про свою відставку через стан здоров’я.

Але у прес-службі Генерального штабу ЗСУ заявили, що інформація про нібито відставку С.КИРИЧЕНКА не відповідає дійсності.

Водночас у Генштабі зауважили, що “подальші дії в цьому відношенні залежать від результатів медичного обстеження”, яке нині проходить начальник Генштабу.

Сам же С. КИРИЧЕНКО фактично підтвердив газеті "Комерсант-Україна" намір піти з посади: "Є час, коли вступають на посаду, а є час, коли її залишають. Не буває нічого вічного. Все відбувається в рамках проблем і життєвих обставин". Він додав, що причина рішення залишити посаду - стан здоров`я.

Тим часом, за інформацією того ж "Комерсанта-Україна", Сергій Кириченко розглядається Секретаріатом Президента як один з двох вірогідних кандидатів на вакантну посаду міністра оборони. Другий - голова Державної прикордонної служби Микола Литвин. Джерела Ъ стверджують, що Віктор Ющенко обговорював призначення з його братом – спікером парламенту Володимиром Литвиним, проте той запропонував президентові зробити інший вибір.