Для продовження нормального функціонування українській банківській системі потрібна докапіталізація обсягом близько 100 млрд. грн.

Як передає кореспондент УНІАН, про це заявила директор підрозділу з фінансових організацій агентства Fitch Ольга ІГНАТЬЄВА в ході IV Щорічної конференції Fitch Ratings в Україні у п`ятницю.

"Приблизно 100 мільярдів (гривень) системі необхідно для того, щоб вона продовжувала функціонувати", - сказала О.ІГНАТЬЄВА.

Відео дня

На кінець першого півріччя, за даними Fitch, українські банки вже отримали близько 34 млрд. грн. додаткового капіталу. Найбільші вливання було здійснено в капітал державних банків і банків із іноземним капіталом.

У свою чергу, заступник директора департаменту банківського нагляду і регулювання Національного банку України Руслан ГРИЦЕНКО в ході конференції заявив, що проведена раніше діагноста банків виявила необхідність докапіталізації 56 банків на загальну суму 30 млрд. грн.

З цих 30 млрд. грн. вже внесено до капіталу фінустанов близько 15 млрд. грн., ще 5 млрд. грн. має бути внесено до кінця нинішнього року і близько 10 млрд. грн. буде внесено державою в рамках рекапіталізації трьох фінустанов.