Співробітники УБОЗ УМВС України у Чернівецькій області задокументували злочинну діяльність посадових осіб облдержадміністрації, які під час ліквідації наслідків стихійного лиха, що сталося 23-27 липня 2008 року, навмисно завищували вартість виконаних відновлюваних протипаводкових робіт у кількох районах Буковини.

Як повідомили УНІАН у Секторі зв’язків з громадськістю УМВС України у Чернівецькій області, чиновники у 2008 році уклали договір між Головним Управлінням регіонального розвитку, архітектури та інфраструктури ОДА та Українською державною корпорацією з виконання монтажних і спеціальних робіт «Укрмонтажспецбуд» (Київ) за яким підприємство взяло на себе обов`язки з виконання робіт по відновленню вулиць, доріг, мостів та інших об`єктів дорожнього господарства у Глибоцькому, Заставнівському, Кіцманському, Новоселицькому, Сокирянському і Хотинському районах Чернівецької області, що перебувають у комунальній власності та фінансуються за рахунок коштів субвенцій державного бюджету, обласного бюджету для ліквідації наслідків стихійного лиха.

За даними правоохоронців, 34-річний заступник начальника Головного управління регіонального розвитку архітектури та інфраструктури ОДА у грудні 2008 року вступив у злочинну змову зі службовими особами генпідрядної організації «Укрмонтажспецбуду», спрямовану на привласнення коштів.

Відео дня

Посадовець, достовірно знаючи, що підрядна організація навмисно завищила вартість виконаних робіт, підписав 11 неправдивих актів прийому робіт з відновлення мостів у Глибоцькому районі.

Підписання неправдивих актів стало підставою для оплати Управлінням регіонального розвитку архітектури та інфраструктури ОДА генпідрядній організації коштів на загальну суму 6 млн. 499 тис. грн., які безпідставно були перераховані на розрахунковий рахунок генпідряднику.

Прокуратурою Чернівецької області порушено кримінальну справу щодо посадовця ОДА за ознаками злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України. Чиновник утримується у СІЗО Чернівців.