Компанія «РосУкрЕнерго» (Швейцарія) перерахувала НАК «Нафтогаз України» 1,7 млрд. дол. свого боргу за газ перед держхолдингом.

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив міністр палива і енергетики України Юрій БОЙКО сьогодні журналістам у Києві.

«Так, перерахували», - сказав він.

Відео дня

Як повідомлялося, в інтерв`ю журналу “Фокус” глава Ради директорів Group DF, співвласник “РосУкрЕнерго” Дмитро ФІРТАШ заявив, що після повернення “РосУкрЕнерго” (РУЕ) газу в об`ємі 12,1 млрд. кубометрів компанія погасила борг перед НАК «Нафтогаз України» у розмірі 1,7 млрд. дол. і перед ВАТ «Газпром» у розмірі 810 млн. дол.

Крім того, повідомив Д.ФІРТАШ, НАК «Нафтогаз України» одержав 450 млн. дол. за послуги з транзиту і зберігання газу «RosUkrEnego», який був вилучений урядом Юлії ТИМОШЕНКО і який компанія не могла використовувати протягом майже двох років.

Таким чином, як стверджує Д.ФІРТАШ, Україна після підписання угод одержала від RosUkrEnergo 2,15 млрд. дол. Природний газ в об`ємі 12,1 млрд. кубометрів продано ВАТ «Газпром» і буде експортовано компанією «Газекспорт» для своїх клієнтів в Європі.

Водночас НАК «Нафтогаз України» закупив у ВАТ «Газпром» необхідні об`єми газу за пільговою ціною 230 дол. за тисячу кубометрів, відзначив Д.ФІРТАШ.

Крім того, за його словами, підписані угоди терміном на п`ять років між НАК «Нафтогаз України» і ВАТ «Газпром» про транзит газу територією України в об`ємі 112 млрд. кубометрів щороку. За послуги транзиту «Газпром» вніс часткову передоплату.

Компанія «РосУкрЕнерго» йде з газового ринку України, заявив співвласник РУЕ.