На Тернопільщині порушено кримінальну праву щодо інспектора ДАІ, який своєю бездіяльністю завдав збитків бюджету на 82 тис. грн.

Як повідомили кореспонденту УНІАН у відділі громадських зв’язків обласного управління міліції, працівники відділу внутрішньої безпеки УМВС у Тернопільській області встановили, що старший інспектор підрозділу ДАІ одного з районів області, перебуваючи на посаді інспектора з адмінпрактики, направив для примусового виконання 306 постанов у справах про адмінправопорушення до відділу виконавчої служби. Остання відмовила у відкритті виконавчого провадження, оскільки протоколи не відповідали встановленим вимогам. Працівник ДАІ повинен був належно оформити їх та повторно направити для примусового виконання. Однак, повернені ще у квітні-травні 2010 року постанови так і не були спрямовані до виконавчої служби. Відповідно, зазначають у відділі громадських зв’язків, понад 300 правопорушників уникнули відповідальності з вини міліціонера, а місцевий бюджет через бездіяльність правоохоронця втратив понад 82 тис. грн.

Щодо колишнього працівника органів внутрішніх справ слідчі прокуратури порушили кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України – службова недбалість.

Відео дня