Міністерство закордонних справ України зробило заяву для Європейського Союзу щодо уніфікації переліку документів, необхідних для отримання віз, та діяльності посередників.

ЯценюкЯк передає кореспондент УНІАН, про це заявив сьогодні журналістам у Люксембурзі міністр закордонних справ України Арсеній ЯЦЕНЮК.

За його словами, відповідну заяву було офіційно оголошено на засіданні Ради з питань співробітництва між Україною та ЄС. «Сьогодні ми виступили з досить жорсткою заявою», - сказав міністр.

Відео дня

Він зазначив, що у документі МЗС України, по-перше, висловило сподівання, що підписану сьогодні угоду про спрощення візового режиму однаково застосовуватимуть та виконуватимуть всі країни-члени ЄС.

МЗС України розраховує, що в посольствах усіх країн-членів ЄС буде уніфікований перелік документів, необхідних для отримання віз.

Крім того, за словами А.ЯЦЕНЮКА, в документі міністерство висловило переконання, що вартість віз становитиме 35 євро, а не 40 чи 60, як зараз в посольствах деяких країн-членів ЄС, що працюють за допомогою посередницьких фірм.

«Ми також зазначили, що дана угода не передбачає посередників, а якщо потрібні посередники, то, можливо, треба проводити політичні консультації», - сказав А.ЯЦЕНЮК.

Як повідомляв УНІАН, Україна та Європейський Союз, за підсумками сьогоднішнього засідання Ради з питань співробітництва у Люксембурзі, підписали угоду про спрощення візового режиму. Угода набуває чинності після ратифікації Верховною Радою України та Європарламентом.