Про це повідомили сьогодні УНІАН в прес-підрозділі Управління СБУ в Одеській області.

Як уточнили в УСБУ, у момент передачі неправдивого повідомлення в міліцію, а саме в березні поточного року, зловмисник відбував покарання за скоєння крадіжки у тій самій виправній колонії, яку «замінував, щоб пожартувати з правоохоронців».

Співробітникам оперативних служб СБУ, МНС і міліції довелося екстрено виїхати до пенітенціарної установи і провести комплекс пошукових заходів, хоча жодного вибухового пристрою у приміщеннях і на території, прилеглій до колонії, вони не виявили.

Відео дня

За даними правоохоронців, поки нарешті співробітники кримінального розшуку встановили телефонного «жартівника», а потім вели слідчі дії, згідно зі ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення або пошкодження об'єктів власності) КК України, у підозрюваного у телефонному «замінуванні» закінчився термін перебування у виправній установі.

Проте підозрюваного у «замінуванні» було запрошено на засідання суду у цій справі, яке відбулося наприкінці листопада, і суд ухвалив рішення про узяття його під варту, після чого «телефонного хулігана» було відправлено до СІЗО.