Як повідомили УНІАН у прес-службі прокуратури Києва, доручення про проведення перевірки надано столичній Державній екологічній інспекції, столичним інспекціям архітектурно-будівельного контролю та сільського господарства.

Контролерів зобов’язано надати висновки щодо законності виділення земельної ділянки, передачі її в оренду та видачі дозволу на початок виконання будівельних робіт уздовж берегової лінії озера.

Як повідомляв УНІАН, у Києві 3 та 4 січня планується провести акції протесту громадян проти забудови території озера Тельбін на Березняках.

Відео дня

За даними народного депутата Олександра Бригинця, вздовж берегової лінії озера Тельбін ТОВ «Аквапарк» розпочало будівництво чотирьох 30-поверхових висоток з паркінгами та офісами. За словами О.Бригинця, будівництво відбувається без узгодження проекту і проведення громадських слухань. Жителі Березняків чинили опір будівництву, але, незважаючи на триваючий судовий процес, будівництво таки розпочалося. Екологи попереджають, що спорудження цих хмарочосів призведе до екологічної катастрофи - озеро перетвориться на болото.