діти провели тиждень у холодному під`їзді висотки / Фото : oblgazeta.ru, Олексій Кунілов

Як повідомила УНІАН працівник Сектору громадських зв’язків УМВС України у Житомирській області Ольга Номерчук, про зникнення двох своїх неповнолітніх синів 18 березня цього року в міліцію повідомила мешканка села Майстрова Воля Новоград-Волинського району Житомирської області. Мама розповіла, що напередодні близько трьох годин дня її 14-річний і 10-річний сини пішли з дому і назад не повернулися.

Це багатодітна родина, у заявниці семеро дітей: старшій дочці - 17, а наймолодшому - 2 роки. Виявилося, зниклі брати просилися у мами в цирк, який гастролював у районному центрі, але мати відмовила.

Разом із дітьми з дому зникли грошові заощадження в сумі трохи більше тисячі гривень.

Відео дня

Правоохоронці припустили, що діти могли взяти гроші та піти на циркову виставу самостійно.

Міліція обстежила розважальні центри Житомира, підвальні приміщення, занедбані будинки, горища багатоповерхівок - місця, де діти могли знайти собі тимчасовий притулок.

За словами правоохоронців, у зниклих був із собою мобільний телефон, але й він був вимкнений. Водночас, в одній із соціальних мереж на веб-сторінці старшого з братів оновлювалася інформація і хлопчик повідомляв своїм друзям, що вони з братом знаходяться в Новоград-Волинському.

25 березня, в міліцію надійшло повідомлення з однієї зі столичних лікарень, що до них був госпіталізований 10-річний хлопчик з обмороженням двох ніг і обличчя. Як виявилося, це був один з розшукуваних. Його старшого брата правоохоронці відшукали в квартирі одного з киян.

Хлопці розповіли, що дійсно нишком взяли з дому гроші і пішли до цирку. Але оскільки клоуни вже поїхали, то хлопці, маючи на руках аж тисячу гривень, вирішили додому не повертатися, а використати таку можливість для екскурсійної поїздки в столицю.

Уночі в Києві хлопчики пристали до якогось безхатченка, який відвів їх у теплий підвал і дозволив там переночувати за гроші.

Далі діти провели тиждень у холодному під'їзді висотки, випрошуючи у мешканців їжу.

Місцеві жителі підгодовували хлопців, але ніхто не повідомив про них в міліцію або якусь іншу службу. Тільки після того, як молодший опинився у вкрай важкому стані, один з мешканців під'їзду викликав «швидку», а другого, щоб відігріти, завів до себе додому.

Старший хлопчик зараз доставлений додому до батьків. Молодший буде два тижні лікувати в опіковому центрі обмороження ніг і обличчя ІІ ступеня.

О.Номерчук також повідомила, що й досі тривають пошуки двох братиків 2008 та 2009 років народження з села Глиниця Радомишльського району Житомирщини, які пропали 28 лютого і про яких УНІАН повідомляв раніше.