Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив міністр Олександр Клименко під час першого засідання Інвестиційної ради при Міндоходів.

«У сучасному світі постійно з'являються інноваційні рішення. Але наше завдання - не перетворити інновації на махінації. В рамках плану з детінізації економіки Міндоходів посилює контроль за діяльністю платіжних систем і в цілому за операціями з використанням електронних грошей», - сказав міністр.

Разом з тим, він заявив, що до легальних і прозорих платіжних систем питань не буде. «Ми готові підтримати роботу легальних, визнаних у світі й прозорих систем, проте наполягаємо на неухильному дотриманні вимог національного законодавства в цій сфері», - наголосив Клименко.

Відео дня

Як повідомляв УНІАН, у середині червня Міністерство доходів і зборів, співробітники якого днями заарештували на пов'язаних з електронною системою WebMoney рахунках понад 60 млн. грн, заявило, що підозрює компанію в легалізації доходів, одержаних злочинним шляхом. На думку Міндоходів, діяльність оператора платіжної системи WebMoney в Україні в тому вигляді, в якому вона здійснювалася на території держави, не відповідала нормам чинного українського законодавства, зокрема вимогам Закону України «Про платіжні системи і переказ коштів в Україні», а також ряду підзаконних актів, що регламентують емісію, обіг і використання «електронних грошей» і подібних платіжних одиниць.

Міндоходів також звернуло увагу на той факт, що в жовтні 2012 року було внесено зміни в законодавство, що регламентують діяльність платіжних систем і розвиток безготівкових розрахунків.