Присяжнюк повідомив про результати роботи Росспоживнагляду

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив журналістам міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк перед засіданням уряду.

«На сьогодні на чотирьох заводах вже проведені роботи. Сьогодні ще на двох заводах вестимуться роботи. Я думаю, що за сьогодні, завтра, післязавтра робота буде завершена, відтак ми сподіваємося, і ми сповнені оптимізму, що висновок комісії буде позитивним для наших виробників», - зазначив міністр.

На тему: Росспоживнагляд почав інспекцію київського заводу Roshen

Відео дня

При цьому він висловив сподівання, що експорт української продукції незабаром буде дозволений на російський ринок.

Як повідомляв УНІАН, 29 липня Росспоживнагляд ввів заборону на поставки до РФ кондитерської продукції з українських фабрик корпорації Roshen у зв'язку з невідповідною якістю.

31 липня Roshen припинив поставки усіх видів кондитерських виробів до Росії.

На початку серпня Росспоживнагляд повідомив, що основною претензією до кондитерських виробів Roshen є невиконання законодавства у сфері захисту прав споживачів, зокрема, невідповідність інформації про харчову цінність продукції, вказаної на етикетці.

У середині серпня за підсумками російсько-українських переговорів за участі керівника Росспоживнагляду Геннадія Онищенка і міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Присяжнюка було ухвалено рішення про те, що інспекції пройдуть на всіх українських заводах компанії, і Росспоживнагляд здійснюватиме контроль за кожною партією цукерок спільно з українськими лабораторіями. Підписаний під час зустрічі протокол передбачає створення спеціальної комісії з гармонізації стандартів двох країн, а також акредитацію українських лабораторій при Росспоживнагляді.

3 вересня Присяжнюк заявив, що Україна виконала всі умови, поставлені країні під час переговорів з Росспоживнаглядом для врегулювання проблеми експорту кондитерської продукції корпорації Roshen на ринок Російської Федерації.

22 жовтня Росспоживнагляд почав перевірку Київської кондитерської фабрики корпорації Roshen.