/ Фото: topwar.ru

"Ми також говорили про нашу підтримку України в її подальших дискусіях з Міжнародним валютним фондом в плані тієї підтримки, яку МВФ може надати для українських реформ", - сказала Нуланд журналістам після зустрічі з українським президентом Віктором Януковичем, пише РІА Новости.

На тему: Євросоюз пропонує МВФ дати Україні грошей, щоб полегшити тиск Росії - ЗМІ

Україна сподівається на нову програму співпраці з МВФ і розраховує залучити фінансування в розмірі близько 15 мільярдів доларів. Термін попередньої кредитної програми фонду для України, розпочатої в 2010 році, закінчився в грудні 2012 року. Для відновлення співпраці з Україною фонд наполягає на підвищенні цін на газ для населення, українська влада відмовляється йти на це.

Відео дня

  Представники МВФ також радять українському уряду скоротити фіскальний дефіцит, дефіцит рахунку поточних операцій і зробити гнучким курс національної валюти.

Агентство Рейтер минулого тижня з посиланням на свої джерела повідомило, що Європейський союз веде переговори з МВФ про кредит для України на випадок, якщо Росія вживе заходів економічного характеру у відповідь на можливе підписання договору про асоціацію між Україною та ЄС в кінці листопада в Вільнюсі.