Бюджет 2013

Як передає кореспондент УНІАН, про це за підсумками засідання Міжнародного економічного форуму повідомив міністр фінансів України Юрій Колобов.

«Ми закладаємо те, що ми не будемо знижувати ставки», - сказав міністр. – «Чисто математично (у разі одномоментного зниження ставок з 1 січня 2014 року до 17% для ПДВ і до 16% податку на прибуток - УНІАН) - це недоотримання до бюджету близько 25 млрд грн».

На тему: Мінфін розглядає три сценарії бюджетного плану на 2014 рік

Відео дня

Міністр також сказав, що на сьогоднішній день з МВФ узгоджується не тільки питання податкових ставок. «Зараз ведуться щільні консультації з МВФ, потрібно погоджувати з ними всі макропоказники і природно, як тільки погоджуємо – це основоположні речі – відразу покажемо. Є різні варіанти, розглядаємо ситуації. У найближчі два тижні буде чітка картина», - сказав міністр.

Він також повідомив, що найближчим часом можна чекати і проекту бюджету на 2014 рік, який міститиме підвищення соціальних стандартів. «Треба дивитися реально на речі. Ми не порушуватимемо соціальних речей. У нас істотний розрив між мінімальною зарплатою і максимальною зарплатою. Знижувати соцстандарти ми не збираємося», - підкреслив міністр.

Крім того, він зазначив, що і в поточному році всі соціальні виплати будуть профінансовані. «У нас достатньо ресурсів, ми всі виплачуємо», - сказав Колобов, закликавши не піддаватися паніці щодо низьких показників залишків коштів на рахунках Держказначейства.

Як повідомляв УНІАН, Міжнародний валютний фонд рекомендував Україні відкласти впровадження норм Податкового кодексу, що передбачають зниження з 1 січня 2014 року ставок податку на додану вартість до 17% з 20% і податку на прибуток до 16% з 19%.

У середині жовтня в інтерв`ю агентству Reuters міністр доходів і зборів Олександр Клименко заявив, що Україна може відкласти зниження ставок податку на додану вартість і податку на прибуток з 1 січня 2014 року із-за нестабільності економічної ситуації в країні і в рамках проходження рекомендаціям Міжнародного валютного фонду.

Пізніше прем`єр-міністр України Микола Азаров також заявив про те, що питання зниження податкових ставок обговорювалося з представниками місії МВФ, що працювала в Україні в другій половині жовтня.