Секретар Ради національної безпеки та оборони України Раїса БОГАТИРЬОВА зазначає, що позиції Партії регіонів та Президента Віктора ЮЩЕНКА щодо вступу України до НАТО збігаються: "Вступ до НАТО і референдум буде проведено у той час, коли країна буде готова. За наслідками референдуму буде прийматися відповідне рішення".

Про це Р.БОГАТИРЬОВА сказала в ефірі каналу "1+1", коментуючи критику Партії регіонів щодо листа керівників держави з ініціативою про приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО.

"Зараз мова про питання вступу не йде. Мова йде про приєднання до плану дій, які б могли запровадити в Україні певні стандарти", - сказала секретар РНБО.

Відео дня

При цьому Р.БОГАТИРЬОВА зазначила, що "зараз не можна покладатися на політичну кон`юнктуру, треба бути послідовними в діях, які пропонують влада і державні органи".

На зауваження, що позиції Президента і Партії регіонів щодо НАТО різняться, а сама Р.БОГАТИРЬОВА є одночасно членом влади і членом "Регіонів", секретар РНБО заявила: "Позиція, яку я оприлюднила, збігається з позицією Президента і з тим положенням, яке приймає Партія регіонів, – вступ до НАТО за наслідками референдуму".

Крім того, передає “Українська правда”, на запитання, яким був останній аргумент для ухвалення рішення про обіймання посади секретаря РНБО, Р.БОГАТИРЬОВА сказала: "Ті завдання, що є в політичних програмах багатьох партій, якраз і зосереджується в такому органі, як РНБО".

А на питання, чи не соромно їй, як держчиновнику, за її колишню участь у з`їзді депутатів у Сєвєродонецьку у 2004 році, секретар РНБО заявила: "На хвилі політичних протистоянь є багато моментів, за які людини можуть потім себе картати". На майбутньому з`їзді Р.БОГАТИРЬОВОЇ, за її словами, не буде.