Кабінет міністрів затвердив умови приватизації Одеського припортового заводу.

Як передає кореспондент УНІАН, про це журналістам повідомив сьогодні заступник голови Фонду державного майна Дмитро ПАРФЕНЕНКО.

За його словами, початкова вартість об`єкта становить 3 млрд. грн.

Відео дня

Кажучи про умови, він зазначив, що основна концепція залишилася незмінною, утім посилені умови контролю за перевалкою.

Відповідаючи на запитання, коли може бути оголошено конкурс, Д.ПАРФЕНЕНКО сказав: «Якщо все піде добре, то публікація (про проведення конкурсу) буде 6 лютого, і після цього відлічіть 75 днів».

Д.ПАРФЕНЕНКО висловив сподівання, що участь у конкурсі візьмуть і ті, хто раніше подавав заявки, а також інші претенденти.

Довідка УНІАН. 99,52% акцій ОПЗ було виставлено на продаж 15 серпня 2007 року.

12 вересня Президент Віктор ЮЩЕНКО підписав указ, який зупинив дію прийнятого 8 серпня 2007 року розпорядження уряду про затвердження умов приватизації підприємства.

15 жовтня ФДМ відмінив конкурс з продажу акцій ОПЗ. У листопаді 0,43% цінних паперів ВАТ було на пільгових умовах реалізовано його нинішнім і колишнім співробітникам.

16 січня міністр транспорту та зв`язку України Йосип ВІНСЬКИЙ повідомив, що Кабінет міністрів затвердив список об`єктів приватизації в 2008 році. За словами міністра, Одеський припортовий завод буде привватизований за старим варіантом - разом із аміачним терміналом, який є унікальним для України і взагалі для Европи об`єктом, що забезпечує транспортування аміаку.