Під загрозою опинилося забезпечення харчуванням школярів Рівного через ускладнення та подорожчання тендерних процедур на постачання продуктів.

Як повідомив кореспонденту УНІАН начальник Рівненського міського управління освіти Віталій НОВАК, жоден з підприємців міста, які до цього часу справно і якісно харчували дітей, уже не хоче брати участь у відповідному тендері. Причина – дорожнеча цієї процедури. Адже тільки за реєстрацію у спеціальному каталогу, який монопольно проводить лише одна приватна структура, потрібно викласти до 15 тисяч гривень. Тому дрібним підприємцям така процедура не під силу. Вони нарікають, що такі кошти можна було б використати з більшою користю для школярів, зокрема, для поліпшення організації їх харчування.

За словами В.НОВАКА, підприємці разом з освітянами рішуче вимагають змін у тендерному законодавстві. А поки що представники місцевої влади домовилися з підприємцями, щоб ті харчували б у борг хоча б найбільш соціально незахищених дітей.

Відео дня

Місцеві чиновники кажуть, що порушували цю проблему перед віце-прем’єром з гуманітарних питань Іваном ВАСЮНИКОМ, коли той нещодавно відвідував Рівне. А депутати міської ради надіслали відповідне звернення до Верховної Ради України.