REUTERS

Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив речник інформаційного центру РНБО Андрій Лисенко сьогодні на брифінгу в Києві.

«На підприємстві «Краснодонвугілля» у Краснодоні Луганської області у зв’язку з військовими діями терористів працівники заводу масово звільняються. За останні дні заяви за власним бажанням написали 300 робітників. Місцеві мешканці Краснодону масово залишають місто», - сказав він.

Читайте такожНа Луганщині призупиняють роботу шахт після обстрілу автобуса з гірниками

Відео дня

Довідка УНІАН. ПАТ «Краснодонвугілля» входить до складу гірничодобувного дивізіону групи «Метінвест» і є одним з найбільших в Україні підприємств з видобутку коксівного вугілля марок «Ж» і «К». До складу «Краснодонвугілля» входять п'ять вуглевидобувних підрозділів, дві вуглезбагачувальні фабрики, ремонтні, транспортні та енергетичні підрозділи.

Основними споживачами продукції «Краснодонвугілля» є коксохімічні підприємства групи "Метінвест": Авдіївський коксохімічний завод і коксохімічне виробництво меткомбінату «Азовсталь».

«Метінвест» - вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній. Основними акціонерами «Метінвесту» є група українського бізнесмена Ріната Ахметова СКМ (71,25%) і група компаній СМАРТ (23,75%) на чолі з Вадимом Новинським.