Європейська комісія вирішила започаткувати дослідження щодо зв’язків між організованою злочинністю та корупцією.

Як передає власний кореспондент УНІАН в Брюсселі, відповідне рішення було ухвалене Комісією.

“Вартість корупції становить на сьогодні близько 5% світової економіки, або більше 1 трлн. євро. ЄС має вживати дій. Я налаштований підрізати крила організованій злочинності всіма доступними заходами”, - заявив з цього приводу віце-президент Єврокомісії, відповідальний за питання юстиції, свободи та безпеки Франко ФРАТТІНІ.

Відео дня

За його словами, сьогодні організована злочинність використовує хабарі для того, щоб полегшити свою діяльність та захистити себе від розслідувань і переслідувань.

Представник Єврокомісії наголосив, що попередні заходи для боротьби з організованою злочинністю та корупцією уже здійснені, однак Єврокомісія хоче знайти нове покоління контр-заходів для боротьби з цими явищами.

Нове дослідження Єврокомісії має сконцентруватися на трьох напрямках: дослідження динаміки як “класичної”, так і “корпоративної” організованої злочинності для визначення, коли корупція є найкращим методом; виявлення уразливості до корупції з боку організацій приватного сектору та визначити, як можуть бути виявлені зв’язки між організованою злочинністю та корупцією.

Як повідомляв УНІАН, 4 лютого Єврокомісія заявила про недостатність прогресу Болгарії та Румунії у боротьбі з корупцією та організованою злочинністю, а також у здійсненні судових реформ.

При цьому представник Єврокомісії Марк ГРЕЙ зазначив, що недостатній прогрес, здійснений Болгарією та Румунією у виконання взятих на себе зобов’язань, ставить під сумнів процес розширення ЄС в цілому.