REUTERS

У Донецьку 13 жовтня в результаті обстрілу міста двоє мирних жителів дістали поранення різного ступеня важкості і наразі проходять лікування в медичних установах.

Про це УНІАН повідомили в прес-службі Донецької міської ради.

За даними міськради, минула ніч у місті пройшла напружено, і, починаючи з 18.00 13 жовтня і до 2.30 14 жовтня вівся обстріл Київського і Куйбишевського районів.

Відео дня

Читайте такожНа Донбасі колишніх міліціонерів бойовики хочуть перекинути на штурм аеропорту - Тимчук

В результаті влучення снарядів повністю знищено адміністративну будівлю, розташовану на вулиці Вахрушева.

Під інтенсивним обстрілом виявився й Північний водопровідний вузол у Київському районі. Персонал перебуває в укритті, ніхто не постраждав. Завдяки грамотним діям працівників, вузол продовжував функціонувати, водопостачання жителів здійснювалося. В результаті обстрілу знову пошкоджено вікна в машинному залі, хлораторній, камерах перемикання. На території вузла залишилися снаряди, які не розірвалися. Для їх знешкодження викликано бригади ДСНС.

Станом на 10.00 в місті неспокійно, в Кіровському, Київському і Куйбишевському районах періодично лунають залпи і вибухи, про що повідомляють жителі.

Комунальні підприємства, які забезпечують життєдіяльність міста, працюють у штатному режимі.

Сьогодні фахівці ПАТ «Донецькміськгаз» проводитимуть роботи в Кіровському районі. Піротехніками ДСНС забезпечено доступ газівникам до раніше замінованого газорозподільчого пункту на території радгоспу «Троянда».

Як і раніше залишаються недоступними для проведення ремонтно-відновних робіт житлові будинки приватного сектору, розташовані в безпосередній близькості від аеропорту. У Донецьку, з початку ведення бойових дій зафіксовано 149 кілометрів пошкоджених ділянок газових мереж.

Читайте такожБойовики продовжують атакувати силовиків біля донецького аеропорту (відео)

13 жовтня ремонтні бригади КП «Компанія «Вода Донбасу» змогли дістатися до пошкодженого водоводу діаметром 1400 мм і провести ремонтні роботи. Зараз фахівці перевіряють наявність інших пошкоджень водоводу і готуються до відновлення водоподачі по ньому. Після заповнення водоводу вода почне надходити на водопровідні вузли КП «Донецькміськводоканал», що дасть змогу стабілізувати водопостачання Куйбишевського, Ленінського, частково Петровського районів, а також мікрорайонів Текстильник, Шахти імені Абакумова, Бірюзова в Кіровському районі. Вчора вода жителям цих районів подавалася у вечірні години, але в зниженому обсягу.

Рух громадського транспорту здійснюється без збоїв.