Cущенко розповів про стан Балуха / фото УНІАН

Жорстоко побитий колишній бранець Кремля Володимир Балух приходив до тями у лікарні і намагався зірвати пов’язку з голови. Саме тому лікарі ввели його у стан медикаментозної коми.

Читайте такожБалуха ввели у медикаментозну кому – ЗМІ

Як повідомляє «Громадське радіо», про це розповів колишній політв’язень Кремля Роман Сущенко.

Відео дня

«Балух у тяжкому стані, його введено у несвідомий медикаментозний стан, оскільки коли він приходив до тями, намагався зірвати пов’язку ( з голови – ред.), лікарі, щоб він не повторив цей крок, прийняли таке рішення», – зазначив він.

За словами Сущенка, правоохоронці розглядають 4 версії побиття Балуха, але характер нанесення травм вказує на те, що це були умисні фізичні дії 2 або 3 людей. Три версії відпрацьовуються слідством як основні.

«Характер нанесення травми свідчить про те, що було кілька ударів і характер саме нанесення цих ударів свідчить про те, що були якісь умисні дії і нанесені досить професійно, оскільки синців і побоїв немає. Якщо це хуліганство – то скоїли люди, які вміють бити і ламати кістки або це люди зробили з якоюсь метою», – підсумував Сущенко

Побиття Балуха: що відомо

  • Колишнього політв'язня Кремля Володимира Балуха побили у Києві вночі 8 вересня. Вранці його знайшли в столичному Гідропарку зі зламаною рукою та ключицею.
  • В Балуха діагностували важку черепно-мозкову травму, йому прооперували голову. 11 вересня ЗМІ повідомили, що Балуха ввели у медикаментозну кому. Стан пацієнта – стабільно тяжкий.
  • Правоохоронці кваліфікували подію як розбій (ч. 4 ст. 187 Кримінального кодексу України). У поліції заявили, що розслідування ведуть найдосвідченіші та висококваліфіковані слідчі.
  • Поліцейські встановили, що Балух напередодні в компанії з 10-15 осіб відпочивав в одному із закладів на території Гідропарку. Останній раз його бачили близько півночі. Пізніше поліція знайшла сумку з його речами.
  • Балуха звільнили з російського ув'язнення 7 вересня 2019 року в рамках обміну утримуваними особами з Росією разом з іншими незаконно ув’язненими українцями.