Угорщина просить, щоб Берегівський район залишився / фото eastbook.eu

Угорщина просить українську владу зберегти теперішні межі Берегівського району Закарпатської області, де проживає численна угорська меншина, і не розширювати його за рахунок Виноградівського району, населеного переважно українцями.

Як передає кореспондент УНІАН, про це міністр зовнішньої економіки і закордонних справ Угорщини Петер Сійярто сказав у Києві на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою після засідання Спільної міжурядової українсько-угорської комісії з питань економічного співробітництва.

"Що стосується Берегівського району - існує Берегівський район, і ми сподіваємося і дуже просимо уряд України, ми маємо право сформулювати прохання, тобто у нас є таке прохання до уряду України... Щоби Берегівський район залишився, але рішення будете приймати ви", - сказав Сійярто.

Відео дня

Він висловив сподівання, що українська влада позитивно поставиться до прохання Угорщини.

Читайте такожНе треба порівнювати Берегово з Донбасом – Кравчук

Як повідомляв УНІАН, 12 червня Кабінет міністрів затвердив новий проект районування областей, згідно з яким у Закарпатській області передбачається сформувати 5 районів.

Перед цим, 10 червня, Кулеба заявив про поширення фейку про те, що Україна нібито створює новий Берегівський район на догоду інтересам Угорщини.

15 червня міністр розвитку громад та територій Олексій Чернишов заявив, проектом нового районування областей України передбачено збільшення площі Берегівського району за рахунок включення до його складу Виноградівського району. Він наголосив, що це не стане поступкою Угорщині.